Fieldlabs Live

De fieldlabs zijn geweest en het waren bijzondere leerzame dagen met leuke mensen.
Lees er hieronder meer over.

Fieldlab Metaal

Eind juni 2021 organiseerden we het eerste fieldlab o.l.v. Floris Postmes. Floris is een jonge ontwerper die zich gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van japanse metalen messen. Die dag hebben de deelnemers samen met Floris ijzererts gestookt tot ijzer. Een proces dat niet vaak zo inzichtelijk gemaakt wordt. De lemen oven werd zorgvuldig opgestookt, dat koste zeker de nodige tijd. Het was een prachtig mooie dag. De deelnemers kwamen van heinde en verre en het was bijzonder om deelgenoot te zijn van hun bijzondere passie.

Fieldlab Plastic

Fieldlab plastic was een super mooie dag onder leiding van 3 mensen. Eerst en vooral is Precious Plastic Maastricht betrokken voor de gereedschappen/machines die het mogelijk maken om plastic te recycleren en hun know how op het gebied van de noodzaak om plastic te recycleren. Dit in combinatie met Jessica den Hartog en Loet Gescher die zich verdiepen in de ontwerpmogelijkheden met plastics. Het was een zonovergoten bijzondere dag met deelnemers die enthousiast aan de slag gingen met een breed scala aan materialen en technieken. Maar ook vooral met de wetenschap dat plastic een tweede kans moet krijgen, in een nieuwe vorm.

Kleilab

De klei fieldlab moest een keer uitgesteld worden doorcweeromstandigheden. Maar op de bewuste dag was het helaas ook niet mogelijk om buiten in de kleigroeve te werken.

Met een hele diverse groep hebben we de mogelijkheden onderzocht om de laagbakkende klei uit de groeve in zuid-limburg te combineren met hooggestookte porselein. Het was een leerzame middag, met bijzondere resultaten, die vragen om verder onderzoek. Wordt vervolgd…