wildcards

Een van de leukste onderdelen van MADEmaastricht is wellicht de wildcard.
 
Elk jaar bezoeken we eindexamenexposities op zoek naar jong talent met een link naar Maastricht. Hieruit selecteren wij potentiële deelnemers die we als organisatie een zogenaamde wildcard geven. Hij of zij mag gratis deelnemen aan de eerstvolgende editie van MADEmaastricht en krijgt daarnaast coaching van een ervaren lid uit het team en/of deelnemersveld. De coaching kan gericht zijn op technisch ondersteunend of ondernemend vlak maar er kan ook sprake zijn van co- creatie of samenwerking qua ontwerp en uitvoering tussen “de jonge en wat oudere hond”.

Dit jaar zijn maar liefst 5 wildcardhouders gekozen. Vanwege Corona/Covid-19 hebben eindexamenstudenten dit jaar geen expositiemogelijkheid gehad. MADEmaastricht biedt hen een podium waarop ze hun werk (soms voor het eerst) kunnen tonen.

Daarnaast hebben we dit jaar ook nog Floris Postmes; fris van de middelbare school maakt hij technisch hoogstaande en messcherpe ontwerpen….

deze talenten kregen deze editie een wildcard

Riemke Ipema
Sjang Niederwieser
Lotte Hendriks
Caroline Dieler
Floris Postmes
Floris Postmes is een 18-jarige autodidact die ons meteen opviel. Hij maakt en ontwerpt Japanse messen van een ongekend hoge kwaliteit. Hij is daar op jonge leeftijd mee gestart en is inmiddels bekend onder ingewijden over de hele wereld. Uiteindelijk werden deelnemer Rob van Acker en Floris aan elkaar gekoppeld. Rob van Acker was erg onder de indruk en zei zelf ook weer geïnspireerd te zijn door Floris. Rob bezocht te kersverse werkplaats van Floris in Hoogcruts. Daar kan Floris naar believen zijn vak kan uitoefenen. Een verslag van hun gesprekken volgt nog…
riemke-ipema-coaching
Riemke Ipema kreeg een wildcard dit jaar als kersverse Afstudeerstudent aan de ABK. Ze koos Sam Schobbe als haar coach. Een van de aspecten van het vormgeverschap die zij bespraken was de presentatie van haar werk. Het werk van Riemke is namelijk zwaar en ruimtelijk. Bovenstaand beeld is gedeeld met de organisatie van MADEmaastricht als voorbeeld hoe haar werk gepresenteerd zou kunnen worden. Wat zijn de mogelijkheden om dit werk zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Samen gingen zij op zoek….